Vrouwelijk Ondernemerschap

Markant vzw zet met zijn gesubsidieerde projectwerking in op het versterken van vrouwelijk ondernemerschap. Alle activiteiten en events hier rond, vind je terug bij op deze website bij Activiteiten onder de categorie 'Academy'.

WOMED Award

Markant vzw, UNIZO en het Agentschap Innoveren en Ondernemen bekronen vrouwelijk ondernemerstalent.

Straffe onderneemsters met min 5 jaar zelfstandige in hoofdberoep op hun palmares komen in aanmerking voor de WOMED Award (Prijs voor 'Onderneemster van het jaar'). Beloftevol ondernemerstalent dat min 1 en max 5 jaar zelfstandig aan de slag is, geven we een duwtje in de rug door hen uit te roepen tot 'De Belofte'.

Je kan iemand anders nomineren of jezelf inschrijven via www.womedaward.be

OnderneemstersDUET

Onderneemsters helpen onderneemsters, dat is het uitgangspunt van ons mentorprogramma OnderneemstersDUET. Ervaren onderneemsters nemen de rol als mentor op en delen een heel jaar lang hun kostbare ervaringen met hun mentee, een startende onderneemster. Deze one-on-one begeleiding onder vrouwelijke ondernemers blijkt zeer waardevol voor zowel mentoren als mentees. Markant vzw begeleidt deze trajecten kwaliteitsvol, doet een overwogen matching op basis van intakegesprekken van beide partijen en hun persoonlijke top3. Wil je deel worden van deze community, bekijk dan zeker www.onderneemstersduet.be.

     

Vrouwen uit het Brusselse kunnen in hun eigen Brusselse context deelnemen in het soortgelijke mentortraject Sterke Onderneemsters in BXL www.sterkeonderneemsters.be.

#SheDIDIT

Vrouwelijk ondernemerschap is zeer divers, en gelukkig. Met #SheDIDIT wil Markant vzw samen met Muslinked en de Arteveldehogeschool divers vrouwelijk ondernemerstalent in de kijker zetten. Er zijn zoveel leading ladies met een migratieachtergrond die voor hun droom gegaan zijn: die willen we zichtbaar maken voor jonge meisjes, maar ook voor andere onderneemsters. Leer de 7 gezichten van de campagne maar ook de hele talent pool erachter kennen, en registreer er ook jezelf volgens expertisedomein. Kom de gratis coachings en netwerkevents ontdekken op www.shedidit.be.

 

#SheDIDIT gaat over ondernemende ladies met migratieroots in de kijker zetten. Maar ervaren deze dames ook hindernissen bij het waarmaken van hun ambitie, en door welke drivers worden ze overtuigd om het net wél te doen? We onderzochten het bij jonge meisjes mét en zonder migratieachtergrond, die nog de keuzes in hun leven moeten maken. We organiseerden onder leiding van Karijn Bonne, onderzoeker bij de Arteveldehogeschool, focusgroepen bij meisjes van gemiddeld 17 jaar, in zowel het reguliere onderwijs als in OKAN-klassen (onthaalklassen anderstalige nieuwkomers, kinderen van zeer recent geïmmigreerde ouders). De resultaten van dit kwalitatieve onderzoek geven exploratieve inzichten. Ben je nieuwsgierig naar meer? Lees dan hier het volledige persbericht en bekijk alle resultaten in de overzichtelijke Infographic.

 

Inspiratiecafés

De Inspiratiecafés zijn er voor iedereen die de trigger voelt om een eigen zaak te starten en die zich wil laten inspireren door de kennis en de verhalen van ervaren ondernemers, die ooit dezelfde vragen hadden als jij. Laat je als (pre-)starter inspireren door een panel van onderneemsters dat vertelt hoe het voor hen begonnen is en nu draait, telkens volgens een ander thema. Kijk in het activiteitenoverzicht welk Inspiratiecafé in jouw buurt of thema komt, of check www.inspiratiecafe.be.

Caroline Anseeuw: “Ik wou dat een initiatief als de Inspiratiecafés had bestaan toen ik 10 jaar geleden mijn zaak startte. De ervaring van andere horen is zo verrijkend. Kom buiten met je verhaal en je idee!”

Markantmagazine

Markantmagazine

Leden ontvangen 4 papieren en 7 digitale nummers vol inspirerende interviews, dossiers, wedstrijden en tips

Nieuwsflash

De nieuwsflash van Markantmag.be ontvangen? Registreer je nu en en hij zit 7 keer per jaar in je mailbox! Leden ontvangen de nieuwsflash automatisch en moeten dus niet registreren.