BRUX’elles@Dansaert

Op 14 november houden 12 onderneemsters die hun zaak runnen binnen de Dansaertwijk hun deuren na sluitingstijd open. Zij vertellen over hun opstart, hun concept en hun gamma. Een EXCLUSIEVE avond voor alle BRUX’elles deelnemers! 

Programma:

18h30   onthaal @ MAD, Nieuwe Graanmarkt 10, 1000 Brussel
19h00   Start gekozen route 
21h00   Einde gekozen route 
21h30   Hapje en drankje @ MAD, Nieuwe Graanmarkt 10, 1000 Brussel
22h30   Einde

 

Bekijk onderstaande routes en schrijf je in voor de route die jou het meest boeit. Elke route telt 15 deelnemers, sommige onderneemsters komen in verschillende routes voor. Je kan je slechts voor 1 route inschrijven

ROUTE 1: Café VelvetCÎME - DRUUM - Elak Electronics 

ROUTE 2: Els Vansteelandt Contemporary Jewellery - Gabriele Vintage - Hatshoe - La Fabrika 

ROUTE 3: Leda 41 - Leon 16 - Saskia Shutt Jewellery - Valérie Berckmans & SuperGreen Me 

ROUTE 4: CÎME - Elak Electronics - La Fabrika - Gabriele Vintage 

ROUTE 5: Hatshoe - Els Vansteelandt Contemporary Jewellery - Café Velvet - DRUUM 

ROUTE 6: Saskia Shutt Jewellery - Leda 41 - Leon 16 - Hatshoe 

ROUTE 7: La Fabrika - Valérie Berckmans & SuperGreen Me - Gabriele Vintage - Leon 16 

ROUTE 8: DRUUM - Saskia Shutt Jewellery - Leda 41 - Café Velvet

ROUTE 9: Elak Electronics - Café Velvet - Valérie Berckmans & SuperGreen MeCÎME

ROUTE 10: Leon 16 - HatshoeCÎME - Saskia Shutt Jewellery  

 

 

Ontdek de 12 deelnemende onderneemsters!

Café Velvet

In Café Velvet kan je authentieke, Colombiaanse kwaliteitskoffie drinken: van de meer traditionele espresso en cappuccino tot “slow” koffiecreaties, steeds op basis van zogenaamde originekoffies, koffies waarvan men de herkomst duidelijk kan achterhalen. Daarnaast heeft Café Velvet via haar Colombiaanse vestiging hechte vriendschapsbanden opgebouwd met hun koffieboeren waarvan ze rechtstreeks afnemen. De naam Café Velvet is een ode aan de fluweelzachte smaak die koffie zo uniek maakt terwijl de slogan “café con accento belga” verwijst naar de band tussen Colombia en België. Interculturele dialoog staat dan ook centraal in de bedrijfscultuur, want geregeld worden zowel barista’s als koffiebranders uit het team in Brussel gestimuleerd om een tijdje te werken in de vestiging in Medellin of omgekeerd om zo de uitwisseling van kennis te bevorderen.​

 


 

CÎME

Laten we eerlijk mooi zijn! Dat is de essentie van het jonge Brusselse skincare merk CÎME.

Het prachtige Himalaya gebergte in Nepal en vooral de unieke bergplanten met hun ongeëvenaarde extracten en oliën inspireerden Isabel Coppens en Anke De Boeck tot het ontwikkelen van een eigen lijn kwalitatief hoogstaande en biologisch gecertificeerde huidverzorgingsproducten waarin lokale traditionele kennis en moderne wetenschap elkaar versterken. Dit alles in samenwerking met boeren en boerinnen in Nepal. 

Bovendien staat CÎME niet alleen voor 100% natuurlijke maar ook voor 100% eerlijke producten. Isabel en Anke ondersteunen met hun verzorgingslijn immers het Little Doctors scholenproject in de Himalaya. Mooi in alle opzichten dus. 

 


 

DRUUM

Bij DRUUM droom je niet alleen van maar ook tussen de kunst!

Professioneel actief in de wetenschappen maar met een grote passie voor kunst realiseerde Karine Van Doninck samen met haar partner Jo Huygh, ir. achtict, haar droomproject. Een prachtig 19e-eeuws herenhuis met rijk verleden werd op bijzondere wijze omgevormdtot een hedendaagse en kunstzinnige bed & breakfast. Het ontwerp van elke van de zes artistieke

kamers is immers het resultaat van een unieke en gedurfde interactie met telkens een andere kunstenaar. Combineer dit nog eens met een hartelijk onthaal, modern comfort en Belgische specialiteiten bij het ontbijt en je weet: hier logeren is een DRUUM die uitkomt.

 


 

Elak Electronics

Elak Electronics is sinds meer dan 40 jaar een elektronica-zaak zonder weerga in België, gelegen in het centrum van Brussel. We gaan er prat op onze klanten het meest complete productaanbod in verschillende categorieën te kunnen aanbieden.

Naast het aanbieden van onze hightech elektronica in onze fysieke winkel van 750m², lossen wij de problemen van onze klanten op door onze kennis - die we in de loop van 40 jaar hebben vergaard in de elektronicasector - tot hun beschikking te stellen. We blijven ons toespitsen op de nieuwste technologieën en trends. Dit kan 3D-Printen zijn, virtuele realiteit, het internet der dingen, Arduino of Raspberry Pi. Elak gebruikt tevens nieuwe technologieën om zijn klanten een betere dienstverlening tegen een lagere prijs aan te bieden. In deze optiek hebben we onze digitale strategie helemaal herzien met een vernieuwde focus op e-commerce.

Of het nu gaat om een connector, kabel, nieuwe HiFi keten of 3D-printer, we kunnen het U bezorgen. Om het in de woorden van onze klanten te zeggen  :”De winkel is een concept zonder weerga in België”.

En indien we je product niet hebben, zullen we het voor u vinden.

 


 

Els Vansteelandt Contemporary Jewellery

THE NATURAL WAY OF THINGS

Inspiratie vind ik zowel in de natuur als rondom mij in het dagelijkse leven. Ik kijk rond, observeer en laat mijn gedachten de vrije loop. Hieruit ontstaat mijn eigen vormtaal. De emotionele impulsen die tot ontwerpen aanzetten, leiden mij meteen naar het edelmetaal. Ik ga aan de slag met een idee zonder een vast plan of een gedetailleerde tekening. Zo hebben de smeedijzeren balkonnetjes in Andalusië mij aangezet tot de collectie HOLD THE LINE, een serie juwelen gedraaid en gesmeed in één vloeiende lijn zonder begin of einde.

Ik hou ervan om te experimenteren met de natuurlijke eigenschappen van het materiaal. Door te smeden, walsen en vouwen, bouw ik spanning op in het metaal, en kijk ik hoe het beweegt en vorm krijgt. Zo geef ik het metaal een andere huid, een ander lichaam, een ander leven.

Elk juweel is een uitgebalanceerd stuk edelmetaal, maar zonder overbodige franjes of overdaad. Esthetische eenvoud is de essentie waar ik naar streef.

 


 

Gabriele Vintage

Al op jonge leeftijd werd Gabriele geinspireerd door stoffen, kleuren en geschiedenis; Ze verzamelde toen al oude kledij en accessoires. Vele jaren later is haar hobby haar beroep geworden. Ze werkte eerst in de theaterwereld en vervolgens is ze overgegaan met de opstart van een eigen winkel. DE OUDSTE IN DE NU HEEL BEKENDE KARTHUIZERSTRAAT. 

Stuk voor stuk selectioneert zij zelf welke kledingsstukken aankoopt en verkoopt. Je vindt bij haar kleding vanaf 1900 tot de jaren ’80, zowel voor mannen als voor vrouwen.   Gabriele hecht heel wat belang aan het kledingstuk zelf. Ze checkt de kwaliteit, cachet én de mogelijkheid om het te combineren met moderne kledij.  De kledingsstukken worden stuk voor stuk gereinigd en in perfecte staat gebracht. Te kunnen kiezen uit zoveel verschillende stijlen, motieven, kleuren - geeft de koper de mogelijkheid om een heel eigen individuele garderobe samen te stellen, weg van de massaproduktie, weg van onze wegwerpmaatchappij tot een bewuste keuze van kleren met geschiedenis en toekomst. Haar clienteel bestaat uit voorbijgangers, vaste & professionele klanten (theater, film, ballet, photografen & stylisten).

 


 

Hatshoe

Hatshoe bevindt zich in hartje Brussel en werd in 1991 door Lieve Buyse geopend.

De winkelinrichting smelt wonderwel samen met het originele art-deco-interieur, waardoor de winkel verfijning en oog voor detail uitstraalt. Elk seizoen wordt een minutieuze keuze gemaakt uit de schoenencollecties van de vooraanstaande merken die de winkel aanbiedt.

Creativiteit en schoonheid, maar ook draagcomfort en kwaliteitsvolle lederen items gaan seizoen na seizoen samen.

De laatste 12 jaar wordt zaakvoerster Lieve Buyse bijgestaan door haar rechterhand Jana Phlips. Samen kennen ze hun klanten door en door. Ze willen hen verrassen met gewaagde ontwerpen en onverwachte schoonheid, en hen tegelijk geruststellen met elegantie en comfort. Hun klanten waarderen de omgeving waarin ze de verfijnde keuze kunnen "proeven", net als de voortdurende zoektocht naar nieuwe designers, waardoor ze al die kostbare ontwerpen kunnen ontdekken en ervan kunnen genieten.

Enkele gevestigde namen onder de schoenenmerken die je bij Hatshoe kan vinden, zijn langlopende samenwerkingen met Dries Van Noten, Jil Sander, Balenciaga en Marsèll. Daarnaast hebben Lieve en Jana hun zorgvuldige selectie onlangs enthousiast uitgebreid met Proenza Schouler, Derek Lam en Pierre Hardy. Kleinere Belgische merken zoals Nathalie Verlinden, Ellen Verbeek en WHF doen het uitstekend naast die grotere spelers.

De naam van de winkel stamt uit de beginjaren toen er ook hoeden werden verkocht. De prachtige ontwerpen van bijvoorbeeld Philippe Model vormden altijd een geweldige en verrassende aanvulling op de schoenen. Na verloop van tijd namen de schoenen de bovenhand en die minimale benadering werkt perfect.

De winkel draait volledig om vrouwen, om schoonheid, om verfijning, om genieten van dat kostbare moment waarop je past en opnieuw een perfect paar schoenen vindt. De eigenaressen zijn zelf helemaal weg van elk getoond ontwerp in hun kleine maar gesofisticeerde winkel. Ze benaderen de unieke identiteit van elke vrouw met veel zorg en respect, en dat al 27 jaar lang.

 


 

La Fabrika

La Fabrika is geen fabriek maar een prachtige interieur- en decoratiewinkel met een showroom van meer dan 250 vierkante meter! 

Design aanbieden dat toegankelijk is en echt gebruikt kan worden, dat is het streefdoel van interieurarchitecte Kelly Claessens. Het grootste deel van het gamma komt uit Scandinavië, maar je vindt er ook ontwerpen uit bijvoorbeeld Groot-Brittannië of de Verenigde Staten. Kelly kiest hierbij voor een persoonlijke mix van designklassiekers en innovatieve producten door jonge ontwerpers. Wie nood heeft aan interieuradvies kan bovendien beroep doen op een team van drie interieurarchitecten. 

Daarnaast worden er geregeld tentoonstellingen en designevents georganiseerd. Geen wonder dat La Fabrika op enkele jaren tijd uitgegroeid tot een referentie voor designliefhebbers in Brussel en daarbuiten. 

   Leda 41

Leda 41 helpt je van je huis een thuis te maken. Heb je meer sfeer, meer lichtinval of meer privacy nodig? We komen kijken, meten en stellen een oplossing op maat voor.

Wij zijn er ook voor architecten, horecazaken of retailers met specifieke eisen. Akoestische oplossingen, brandvertragende- of buitenstoffen; na 20 jaar ervaring weten we ondertussen raad met alle situaties.

Maar je kan hier ook gewoon je stoel laten herstofferen, een nieuw tapijt kiezen of een tafellaken op maat laten maken. In de winkel vind je talloze stalen om uit te kiezen. We houden eraan een Belgische selectie op nemen, maar werken ook gevestigde namen zoals Kvadrat of Dedar.

Leda 41 organiseert ook een pop-up reeks waarbij we jonge designers uit de sector een springplank bieden voor hun merk of creaties. Gedurende enkele maanden krijgen deze een etalage en presentatieruimte in een deel van de winkel. Te volgen!

 


 

Leon 16

B&B LEON°16 verrast je zeker!

De twee intieme suites zijn gebouwd rondom een binnentuintje, een groene exotische oase van rust in de onstuimige binnenstad. Het tuintje met haar groene uitlopers en het overvloedig zonlicht zorgen voor een gordijn van poëtische schakeringen. De suites zijn de verfrissende creatie van een eigenzinnige intuïtieve zoektocht van Annelies Veys. Als chocolatier en bakker in opleiding verwent Annelies ook graag met een verbluffend huisbereid ontbijt.

Leon Alfons Ernest De Witte is de zoon van Louis [officeArt object] De Witte en Elisa Du Jardin. Hij was luitenant generaal in WOI en verantwoordelijk voor de overwinning bij de slag van Haelen. Die heldhaftige daad was meteen de aanleiding voor de vereeuwiging met een straat naar zijn naam. B&B LEON°16 laat er in zijn nagedachtenis het wit en groen (De Witte-Du Jardin) samensmelten. De droomwereld van Leon inspireert en herbergt dappere krijgers, virtuoze solisten en koene minnaars die de stad willen verkennen, er vertoeven en op adem komen om weer energiek ten strijde te trekken.

 


 

Saskia Shutt Jewellery

Saskia Shutt is een juweelontwerp-ster, die de klassieke en hedendaagse stijlen toepast om prachtige tijdloze unieke juweelstukken te creëren. Ze is gespecialiseerd in het met de hand vervaardigde juwelen op maat, waaronder ook gepersonaliseerde verlovings-, trouw- en “eternity-”ringen.

Bij het ontwerpen van haar juwelen en het werken in haar atelier staan duurzaamheid en milieubewustheid centraal, je kan bij haar je oud goud laten herbewerken en omtoveren tot een nieuw juweel of je kan je juweel met Fairtrade goud laten vervaardigen, want Saskia is geregistreerd bij Fairtrade Gold België.

Enkel op afspraak

 


 

Valérie Berckmans & SuperGreen Me

In haar boetiek-atelier in de Van Arteveldestraat tekent de Brusselse ontwerpster Valérie Berckmans sinds 2006 een prêt-à-porter lijn voor dames in een grafische en minimalistische stijl. De collecties worden uitsluitend in België of Frankrijk gemaakt uit duurzame materialen (biologisch katoen, oude stocks, upcycling, enz.). Hier vind je ook een selectie ontwerpen van andere Belgische of Franse ontwerpers: Atelier Content (schoenen), Géraldine Bertrand (accessoires en breigoed), Aymara (breigoed), Bonne Maison (sokken), Bleu Forêt (legwear), O'leary (accessoires in leer), enz...

Markant, Artemis en BP Brussel Be Equal - Gelijke kansen Artemis Downtown Dansaert Marollen