BRUX’elles@Marollen

Op 29 november houden 6 onderneemsters die hun zaak runnen in de Marollen hun deuren na sluitingstijd open. Zij vertellen over hun opstart, hun concept en hun gamma. Een EXCLUSIEVE avond voor alle BRUX’elles deelnemers! 

Programma:

18h30   onthaal @ CHAFF, Vossenplein 21-22, 1000 Brussel
19h00   Start gekozen route
21h00   Einde gekozen route
21h30   Hapje en drankje @ CHAFF, Vossenplein 21-22, 1000 Brussel
22h30   Einde

Bekijk onderstaande routes* en schrijf je in voor de route die jou het meest boeit. Elke route telt 12 deelnemers, sommige onderneemsters komen in verschillende routes voor. Je kan je slechts voor 1 route inschrijven

ROUTE 1: Belge une fois (FR) - 128 (FR) - Studio 126 (FR) - Slow Machine (FR/ENG)

ROUTE 2: Studio 126 (FR) - Slow Machine (FR/ENG) - New De Wolf Plus (NL) - Wauters - Serpieter (FR)

ROUTE 3: New De Wolf Plus (NL) - Wauters - Serpieter (FR) - Belge une fois (FR) - 128 (FR)

ROUTE 4: 128 (FR) - Belge une fois (FR) - Slow Machine (FR/ENG) - New De Wolf Plus (NL)

*Taal is tussen haakjes vermeld. 

Ontdek de 6 deelnemende onderneemsters!

Belge une fois

Belge une fois is het resultaat van het werk van Arthur Renson en Natacha Filipiak, twee jonge Brusselaars van 28 en 31 jaar. Deze grafisch ontwerpers werken voor de reclame- en filmwereld en lopen over van fantasie. Hun creaties delen ze maar al te graag. Samen riep het koppel het merk Belge une fois in het leven. Dat speelt met het Belg-zijn, met humor en emotie, op diverse materialen zoals textiel, papierwaren, accessoires, decoratie, ... en dat alles aan schappelijke prijzen en met liefde gemaakt. Sinds 13 november 2015 bestaat ook de "Belge une fois Concept Store", een winkel met enkel Belgische designers. Zelfs de vintage meubels die de ruimte aankleden zijn te koop.

 


 

   128

De conceptstore 128 Rue Blaes is een plek waar je ecologisch verantwoorde kleding en accessoires kunt vinden. Alle kledingstukken zijn gelabeld en gecontroleerd. Beatrice, de ontwerpster van het merk Marcel, gebruikt uitsluitend gerecycleerde materialen om tassen, accessoires en eigenzinnige ontwerpen te maken. Kom gerust eens een bezoekje brengen aan haar atelier in de winkel en vuur al je vragen op haar af.

Duurzame mode, dat is wat we voor ogen hebben. We willen consumenten aanmoedigen om kleding van betere kwaliteit te kopen, zodat ze ze langer dragen, minder snel weggooien en zeker weten dat de arbeiders met respect behandeld zijn.

De winkel is geopend van maandag tot en met zondag van 11.00 tot 18.00 uur. Kom gerust eens langs!

 


 

Studio 126 

Studio 126 is een originele winkel, gespecialiseerd in interieu-objecten, kleding en wijn; een vleugje vrouwelijkheid in de Marollen.

Vijf jaar geleden zag de winkel het levenslicht in het hart van de Marollen. Het bijzondere idee van Laure en Massimo staat, naast decoratieve en artistieke objecten, ook voor een elegante selectie dameskleding, sieraden en esoterische mineralen.

De wijnen? Die zijn goed, biologisch en puur natuur. Een mooie selectie uit Italië en Frankrijk – waar elegantie hoogtij viert.

Laure verwelkomt je graag in een kunstzinnige wijnsetting, waar je proeverijen en decoratieve keuzes uiteraard gepaard gaan met een lekker glaasje wijn.

Bij Studio 126 kun je ook oenologielessen volgen en deelnemen aan prenatale yogasessies.

 


 

Slow Machine

Slow.machine is een boetiek/atelier gespecialiseerd in textielontwerp en slow fashion. 

Het huis promoot handgemaakte ontwerpen en een ethische productie. 

Bij de start van het project besloten 3 ontwerpers om samen in het huis te investeren en het te beheren: Julie Menuge, Aurélie Carnoy en Charlotte Lampe (Fille d'atelier).

Elke maand biedt de winkel enkele kunstenaars de kans om hun ontwerpen te tonen en verkopen.

 


 

New De Wolf Plus

Ontdek een fascinerende wereld van interieur decoratie & meubels waar we inspirerende ruimtes, tips en trucs delen om een warm & gezellig huis te creëren.

 


 

Wauters - Serpieter 

Wauters-Serpieter Signature, dat is een familie-geschiedenis!

Vandaag met de derde generatie van onafhankelijke opticiens en al 75 jaar ten dienste van je zicht en imago.

Het is ook een 'fairtrade'-concept dat ambachtelijke brillenmakers verkiest. We gaan voor echte knowhow. We laten je ambachtelijke en originele creaties ontdekken, tijdloos voor de een, duurzaam voor de ander.

We hechten veel belang aan de traceerbaarheid van de monturenproductie en de sociale omstandigheden waarin ze geproduceerd worden. 

Het meubilair is afkomstig van de kringloopeconomie: we zochten het zorgvuldig bij elkaar in talloze tweedehandswinkels.

En de inrichting doet denken aan een rariteitenkabinet, met een salon in een lichte loungesfeer. Alles moet ervoor zorgen dat je je thuis voelt... en gewoon wat tijd wilt nemen.

We kijken ernaar uit om je te ontmoeten en onze passie met je te delen! 

Barbara & Didier

Markant, Artemis en BP Brussel Be Equal - Gelijke kansen Artemis Downtown Dansaert Marollen