Budget@Home

Tijdens Budget@Home gaan we samen met onze experts dieper in op jouw thuisportemonnee aan de hand van de thema's. Deze sessies richten zich op alle vrouwen. Deze reeks is helaas afgelopen.

Een korte voorstelling van onze experts die jullie met raad en daad hebben bijgestaan::

Budgetbeheer

Wil je geld verdienen terwijl je het aan het uitgeven bent, slimmer shoppen, je centenvreters ontdekken en eindelijk meer grip krijgen op je budget? Dan is de workshop ‘budgetbeheer@home’ beslist iets voor jou! Sara Van Wesenbeeck, life & business coach, mediator, professional organizer en auteur van onder meer ‘Het slimme budgetboek’, toont hoe je je budget een boost kunt geven en meer geld kunt overhouden voor de leuke dingen in het leven. En dat realiseer je makkelijk zonder aan plezier of comfort in te boeten. Met de praktische budgettips van coach Sara Van Wesenbeeck kun je meteen aan de slag. Het kost niets en brengt alleen maar op. Dus waar wacht je nog op om deel te nemen aan de workshop?

* foto Ellen Goegebuer

Kredieten & leningen

Marijke Roelants is advocaat bij het Brusselse advocatenkantoor Verhaegen Walravens en adviseert banken over hun relatie met consumenten en vice versa. Kredieten en leningen (wat is het verschil?) staan daarbij centraal. Zij maakt de deelnemers graag wegwijs in de wondere maar soms ook bijzonder warrige wereld van kredieten en leningen. Kredieten zijn immers steeds meer een instrument van budgetbeheer (denk maar aan autofinanciering, hypothecair krediet, herfinanciering, …), o.a. ook door de fiscale impact (bv. woonbonus). Naast advocaat is Marijke auteur en eindredacteur van het gezaghebbende juridische tijdschrift TRV. En last but not least, Marijke is al enkele jaren trouw lid van Artemis Brussel.

Pensioen

Liesbet Sommen komt je graag vertellen wat je moet doen voor een goed pensioen en wat de nieuwe pensioenhervorming nu eigenlijk inhoudt. Zij is directeur Sociale Zaken op het kabinet van vicepremier Kris Peeters. Ze onderhandelde voor CD&V de pensioenhervorming van 2011 en leidde de onderhandelingen over de pensioenhervorming 2014 vanuit het team van de coformateur. Ze kent met andere woorden de kneepjes van het vak, de achtergrondinformatie en de totstandkoming van tal van pensioenreglementeringen. Haar doelstelling is mensen informeren over de nieuwe regels en haar oor te luister leggen bij het brede publiek, om de voeling met 'het terrein' niet te verliezen in haar beleidswerk.

Successie & Huwelijk

Biedt het huwelijk zoveel meer bescherming dan wettelijk of feitelijk samenwonen? Welke invloed heeft de keuze van uw huwelijksstelsel op de samenstelling van uw nalatenschap? Wie erft wat bij uw overlijden en hoeveel blijft er na het betalen van de successierechten over? Hoe kan u zelf stappen ondernemen om dit bij te sturen? Kom het allemaal te weten tijdens de sessie successie/huwelijk

Ann Maelfait is als advocaat verbonden aan de Balie te Brussel. Zij legt zich in hoofdzaak toe op de oplossing van familiale conflicten. Zij is onder meer gespecialiseerd in de vereffening en verdeling van complexe nationale en internationale nalatenschappen. Daarnaast heeft zij een ruime expertise inzake vereffening-verdeling van huwelijksvermogensstelsels na echtscheiding alsook inzake betwistingen over testamenten en schenkingen. Zij treedt vaak op als spreker en publiceert geregeld in diverse tijdschriften. Tevens is zij redactielid van de Nieuwsbrief Successierechten. Zij zal de sessies in Antwerpen, Gent en Brugge op zich nemen.

De sessie wordt in Hasselt door senior advocaat Emilie Vanderlinden bij Rivus advocaten gegeven en in Vilvoorde door Kaat Gunst en Miek Vandecasteele. 

Miek Vandecasteele is Estate Planner bij Truncus. Miek is handelsingenieur en volgde bijkomende opleidingen als Master in Personal Financial Planning en accountancy en fiscaliteit. Miek heeft belangrijke ervaring in vermogensplanning en familiale structurering als ook in de opvolging van private equity dossiers. Miek heeft eveneens specifieke kennis rond de vermogenscontext van "zorgkinderen".

Kaat Gunst is Estate Planner bij Truncus. Zij is licentiaat Handelswetenschappen en haalde zowel een Master in Personal Financial Planning als een Expert Class in Vennootschapsrecht. Kaat heeft extensieve ervaring in familiale successieplanning en vermogensstructurering. Ze heeft specifieke kennis met betrekking tot de opzet en de structurering van stichtingen.

Investeren

Tijdens de sessie investeren willen Stefaan Vanden Berghe en Pieter Van Neste jullie bijbrengen hoe je jouw spaargelden laat meewerken aan de opbouw van jouw vermogen. Willen zij je wapenen om een gesprek met jouw bankier aan te gaan. Leggen ze je uit waar je mee bezig bent: speculeren, beleggen of investeren. Leren ze je investeren in je privé-vermogen als een ondernemer.

Stefaan Vanden Berghe werd vennoot bij Truncus begin 2013. Hij is master in de rechtsgeleerdheid en volgde het General Management Program aan Vlerick. Stefaan heeft uitgebreide ervaring in het beheer van familiale vermogens met specifieke kennis van vastrentende producten. Binnen Truncus is hij mede verantwoordelijke voor Family Office en treedt op als Chief Investment Officer. Stefaan adviseert families, stichtingen en institutionele partijen over vermogensopbouw, vermogensstructurering en selectie van specifieke investeringen.

Pieter Van Neste heeft VGD Family Office, nu Truncus, mee opgestart in 2001 en werd vennoot in 2008. Pieter is Bachelor in Bedrijfskunde met specialisatie accountancy en fiscaliteit en haalde een Master in Gouvernementele Europese instanties. Pieter is binnen Truncus verantwoordelijk voor Estate Planning en Family Office. Hij adviseert families, stichtingen en institutionele partijen over vermogensopbouw, vermogensstructurering en selectie van specifieke investeringen.