Frea Carruet Frea Carruet Interieurontwerp

Mentee ONGEMATCHT Architectuur Interieur Antwerpen

Na een tiental jaren als handelsingenieur in de telecom begon het idee voor een carrièreswitch steeds vaker de kop op te steken. Leuke collega’s, veel gereisd en geleerd, en toch… ik zag mezelf niet tot m’n pensioen in deze sector werken. Welke sector dan wel was overduidelijk: interieurontwerp en alles wat ermee te maken heeft. Van kinds af aan vond ik het al 10 keer leuker om huizen voor m’n Barbies in te richten dan om effectief met die bizarre poppen te spelen.

Ondanks m’n twijfels (en die van sommige mensen in m’n omgeving ��) uiteindelijk de knoop doorgehakt en vol enthousiasme 3 jaar fulltime Interieurvormgever gaan studeren in Mechelen. Maquettes op tijd rond krijgen met een gezin met twee kinderen was best wel stresserend, maar de echte uitdaging begon natuurlijk pas nadat ik m’n diploma haalde. Want interieurs inrichten is één ding, een eigen zaak opstarten iets heel anders.

Toch heb ik dit bijna onmiddellijk gedaan met ‘Frea Carruet Interieurontwerp’, een ‘one woman’ bureau dat totaalinterieurs inricht voor woningen en kantoren. Ik neem hierbij zowel het ontwerpen als de opvolging van de werken (door externe partners) voor m’n rekening. Kenmerkend voor mij zijn hierbij m’n passie/perfectionisme, oog voor detail, en natuurlijk m’n eigen stijl die ik moeilijk kan omschrijven. De foto’s op m’n site zeggen meer dan woorden.

Ik ben nu zowat drie jaar verder met de nodige successen en tegenslagen. Ik heb echter geen minuut spijt gehad van m’n keuze. Ik ontwerp zielsgraag en zou dit liefst elke dag doen. Dat wil niet zeggen dat ik nooit vragen en twijfels heb, vooral dan over de zakelijk kant van m’n job. Ik ben ervan overtuigd dat ik van elke onderneemster waardevolle inzichten kan leren, en kijk er dan ook 100% naar uit om kennis te maken met m’n mentor.

Wil je meer te weten komen over Frea Carruet, bekijk dan haar LinkedIn profiel.

Terug naar overzicht
Markant, Best Pittig en Artemis FOD Economie