Mentortraject

"Het is niet enkel eenrichtingsverkeer, ik leer zelf ook veel van een mentee."

OnderneemstersDUET voor onderneemsters in Vlaanderen. 

Stap 1: Wie kan deelnemen?​

Voel je je geroepen om je waardevolle kennis te delen met vrouwen, die ook hun mannetje willen staan in de ondernemerswereld? Meld je dan aan als mentor en verkrijg een gratis opleiding en intervisiemoment.

Criteria mentor:

›Een ervaren onderneemster

›Bereid zijn om je kennis en passie te delen met jonge onderneemsters

Ben jij een onderneemster, die graag haar zaak eens onder de loep wil nemen en wil sparren met een meer ervaren onderneemster? Meld je dan aan als mentee en word een jaar lang begeleid.

Criteria mentee:

›In hoofd- of bijberoep een eigen zaak hebben

›Willen bijleren van een ervaren onderneemster

Opgelet: de plaatsen zijn beperkt en zijn onder voorbehoud van het vinden van een geschikte match.

Stap 2: Het intakegesprek met Elise

Zowel de mentor als de mentee wordt na inschrijving gecontacteerd door Elise van Markant vzw. Door middel van een telefonisch intakegesprek kan de mentee aangeven waarmee zij graag geholpen wil worden, de mentor kan aangeven waarmee zij de mentee kan vooruithelpen. Wij peilen diepgaand naar enerzijds de verwachtingen en de noden en anderzijds naar de sterktes en opportuniteiten. De opgegeven informatie wordt ter harte genomen bij de matching.

De mentee betaalt een luttele 100 euro*. De mentor biedt haar tijd en kennis vrijwillig aan en geniet van een gratis mentoropleiding – intervisiemoment. Bekijk de voordelen voor beide partijen hier.

*niet terugvorderbaar tenzij we geen geschikte match hebben kunnen vinden. Bekijk hier het annuleringsbeleid van het project OnderneemstersDUET.

Ontmoet Elise van Markant vzw: 

​ Projectmedewerker OnderneemstersDUET

*

Stap 3: Het MENT - event 

Markant vzw organiseert in samenwerking met Start it @KBC het MENT- event, een ontmoetingsmoment voor mentors en mentees. De mentors volgen die avond een korte opleiding o.l.v. Artigo Coaching, de mentees krijgen de kans om met elkaar kennis te maken door te pitchen. Nadien volgt de speeddate. Mentors en mentees kunnen elkaar beter leren kennen, waardoor beide partijen na afloop kunnen aangeven met welke mentor/mentee zij willen samenwerken d.m.v een top 3.

Ondertussen is de derde lichting gestart en zal het volgende MENT - event in het najaar van 2019 doorgaan. 

Verloop van een MENT -event: 

* We voorzien avondeten voor de mentors. Een kleine snack voor de mentees. 

Stap 4: De matching

Op basis van de intakegesprekken en de ontvangen TOP 3 stelt Markant vzw een match voor. De mentor contacteert de mentee om een eerste afspraak vast te leggen. Tijdens die eerste afspraak bespreken de mentor en de mentee de samenwerking door een aantal haalbare doelstellingen vast te leggen en verdere afspraken vast te leggen. Dit wordt allemaal in een samenwerkingsovereenkomst gegoten EN HET MENTORTRAJECT GAAT VAN START.

Stap 5: Het mentortraject

Het mentortraject loopt een volledig jaar. Mentor en Mentee ontmoeten elkaar minstens 6 x fysiek of via Skype. Markant vzw zorgt voor de opvolging van het mentortraject.

SUCCES! 

Stap 6: De intervisie

Ben je mentor en wil je enkele tips en tricks te weten komen om je mentee nóg beter te begeleiden? Ben je op zoek naar een onderneemster die je mentee met een specifieke vraag kan vooruit helpen? Of wil je te weten komen wie de andere mentors zijn?

Dan kan je als mentor deelnemen aan een intervisie.

Intervisies zijn avonden waar mentors de kans krijgen om kennis te maken en hun ervaringen te delen met mede-mentors.  

 

Komende evenementen: 

7 februari 2019 Intervisie voor ingeschreven mentors
2 april 2019 MENT - event voor nieuwe, niet gematchte mentors & mentees  (Antwerpen)
23 mei 2019 EXCHANGE voor alle DUET mentors & mentees (Gent)
Markant, Best Pittig en Artemis FOD Economie