Sofie Smolders Belgunique

Mentor ONGEMATCHT Branding Creatief Duurzaamheid Webdesign Antwerpen

Ik ben ondernemer geworden na negen jaar Marketing functies uitgeoefend te hebben in marketing afdelingen van grote spelers zoals Partena, Deloitte en Telenet. Maar ik kon mijn energie en passie onvoldoende kwijt. Het kriebelde in mij om zelf te gaan ondernemen. Als consument ben ik een bewuste koper, en ik koop graag lokaal van Belgische makers. Tijdens een makersbeurs in Antwerpen, vol jong maak- en designtalent, viel mij iets op. Namelijk, we zijn terug aan het maken. Honderden mensen, eenmanszaken, en/of ateliers maken unieke producten in België. Kleine, lokale productie met een duidelijke focus op duurzaamheid en kwaliteit.

Als Marketeer en als Belgische consument vond ik dat dit talent een platform moest krijgen. Daarom heb ik Belgunique opgestart, ondertussen 2 jaar geleden. We hebben in deze korte tijd een community van 150 maaktalenten opgebouwd en bieden marketing en verkoopkanalen aan voor deze creatieve ondernemers. Naast onze webshop zoeken we een waaier van andere geschikte kanalen: retail pop-ups, events, samenwerkingen met Belgische bedrijven, tentoonstellingen …

Passie is de rode draad in mijn dagdagelijks werk. Niet alleen mijn eigen passie – die ervoor zorgt dat ik elke dag blijf groeien – maar ook de passie van de maaktalenten van Belgunique. We worden gedreven door iets dat veel belangrijker is dan puur financiële winst, namelijk, groei van lokale economie en groei van de lokale gemeenschap.

Als mentor werk ik graag mee met vrouwelijke ondernemers om hun bedrijf en visie meer kracht te geven. Ik ben een conceptueel iemand die graag kijkt naar de verdere groeiopportuniteiten en dit vooral met oog op de klant en klantenervaring.  Zo creëren we nieuwe diensten en kijken we naar de optimale mix van kanalen voor jouw product of dienst.

Ik hou van een directe maar warme aanpak. We gaan creatief en conceptueel aan de slag met de nodige uitdaging om te zorgen dat je duurzaam kan groeien met je bedrijf.

Winnaar van gouden EFFIE (2016), NPS (Net promotor Score) certified, Customer Process Master, MBTI: ENFP

Wil je meer te weten komen over Sofie Smolders, bekijk dan haar LinkedIn profiel.

Terug naar overzicht
Markant, Best Pittig en Artemis FOD Economie