Partners

Ondernemer in Zich(t) is een project van:

Markant vzw, netwerk van 25.000 actieve en ondernemende vrouwen, biedt inspirerende activiteiten aan via een professioneel netwerk Artemis en een socio-cultureel netwerk Markant.  Markant geeft vrouwen een andere dimensie aan hun vrije tijd onder de noemer ‘ontdek, beleef en geniet’.  Artemis focust op ‘deel, leer en inspireer’ en is er voor onderneemsters, kader-of directieleden en vrije beroepers.  Wil je eens proeven van een activiteit en deelnemen? Vul dan de proefpas hier in en neem deel aan ledentarief.

UNIZO, de unie voor zelfstandige ondernemers is de grootste ondernemersorganisatie. UNIZO wil ondernemers verenigen, informeren, adviseren en hun belangen behartigen.

 

In samenwerking met:

Zenitor biedt coaching, training en advies aan dat specifiek gericht is op ondernemers en vrije beroepers.Klik hier 

Zenitor heeft ook een specifiek traject voor startende ondernemers: 'Starterscoach'. Klik hier voor meer informatie.

Daarnaast organiseert Zenitor een aantal intressante webinars. Klik hier voor meer informatie.  

Syntra Vlaanderen is een toonaangevende opleidingsorganisatie, erkend door de Vlaamse Regering. Syntra werkt aan een kwaliteitsvolle, arbeidsmarktgerichte competentieontwikkeling in functie van meer en beter ondernemen.

 

  

Met steun van 

Agentschap Innoveren en Ondernemen is hét aanspreekpunt van de Vlaamse overheid voor ondernemers. Zij kunnen bij het Agentschap Innoveren en Ondernemen terecht voor informatie over financiering, subsidies, vergunningen. Het Agentschap ondersteunt het starten, de groei en de bedrijfscontinuïteit van ondernemingen. Ook hulp bij de zoektocht naar bedrijfshuisvesting is een dienst van het Agentschap. Het werkt hiervoor samen met tal van partners om al deze facetten van het ondernemerschap te stimuleren

Interessante Links

 

Student Ghentrepreneur is een unieke samenwerking tussen ACCIO (Arteveldehogeschool), Durf ondernemen (Ugent), Centrum voor Ondernemen (Hogeschool Gent), iMinds, UNIZO en Stad Gent. Studenten, docenten en business partners komen bij elkaar om kennis en ideeën uit te wisselen over ondernemerschap, creativiteit en passie.

Een brainstorm in groep, inspiratiesessies met spraakmakende voorbeelden, een bootcamp,… de komende academiejaren krijgen de Gentse studenten een waaier aan activiteiten voorgeschoteld waarmee ze zichzelf én hun idee of onderneming naar een next level kunnen brengen.

 

 

Ook op Europees niveau draagt Markant vzw haar steentje bij aan het vrouwelijk ondernemerschap. Met WINGS wordt aan Europese kennisdeling gedaan en kunnen vrouwen uit heel Europa terecht op een Europees platform voor informatie, good practices, tools en nog veel meer

 

VDAB heeft volgende missie:

Als loopbaanregisseur schept de organisatie voor alle Vlaamse burgers de ruimte om maximaal zelf hun loopbaan te ontwikkelen. Dat gebeurt met het oog op een vlottere arbeidsmarktwerking en welvaart voor iedereen.
Als dienstverlener helpt VDAB burgers bij het ontwikkelen van hun loopbaan in wisselwerking met de marktvraag. Daarin spelen wij helder samen met andere dienstverleners. Speciale aandacht hebben we voor burgers uit kansengroepen.

Om die missie zo efficiënt mogelijk uit te voeren, biedt VDAB een uitgebreid en doeltreffend dienstenpakket aan: arbeidsbemiddeling, competentieontwikkeling, loopbaandienstverlening, faciliteren van de arbeidsmarktwerking.

VDAB wil betrouwbare, behulpzame en wendbare service aanbieden en de burger (werkzoekende, werkende en werkgever) op een zo efficiënt mogelijke manier benaderen. De nieuwste informaticatoepassingen spelen hier op in.

Bekijk hier het filmpje over "Starten met een eigen zaak"

Bizidee is de ondernemeringsplanwedstrijd van Vlaanderen. Zet jouw baanbrekend biz-idee op papier en schrijf je in via www.bizidee.be. Bovendien maak je kans op tal van prijzen. Wie weet win je met jouw plan de hoofdprijs van 25.000 euro

Denk je eraan om als zelfstandige te starten in een medisch beroep of ben je net gestart? Een zorgzame start helpt je op weg. Dit project is een initiatief van de Federatie van Vrije Beroepen. Als zelfstandige zorgverstrekker kan je in de eerste plaats een beroep doen op coaching door een professionele consultant. Een diepte-interview moet de problematieken blootleggen en dan volgt een coachingtraject van minimum 6 uur en maximum 10 uur. Een feedbackgesprek rondt het traject af. Voor meer informatie kan je terecht bij gretel.vanderlooy@federatievanvrijeberoepen.be

Markant vzw Unizo AO Syntra Vlaanderen Zenitor