markantartemisOverijse

Azalea verkoop voor " Kom op tegen kanker"

Kom op tegen kanker …

Help mee azalea’s verkopen tijdens het derde weekend van september!

azalea

Op 16, 17 en 18 september 2011 wordt in Vlaanderen voor de 17 de keer het plantjesweekend van Kom op tegen Kanker georganiseerd in meer dan 170 gemeenten. Ook onze gemeente is dit jaar  van de partij.

Verkoopsters gevraagd, info bij Lea  Tel 0472/84 13 78

Wij kunnen daarbij rekenen op de steun van talrijke vrijwilligers die dat zich dat weekend willen inzetten voor Kom op tegen Kanker door kleurrijke azalea’s  te koop aan te bieden aan 6 euro het stuk.

Maar we kunnen nog wel wat extra krachten gebruiken. Daarom deze warme oproep naar verenigingen of gemotiveerde personen die zich enkele uurtjes willen vrijmaken. Concreet betekent dit dat zij zullen ingeschakeld worden bij de verkoop van azalea’s . Met de opbrengst kan de Vlaamse Liga tegen Kanker (VLK) projecten realiseren zoals een vakantiekamp voor kinderen met kanker, psychosociale ondersteuning van patiënten, palliatieve zorg, preventiecampagnes  en wetenschappelijk onderzoek. 

kom_op_tegen_kanker

Deze campagne legt Kom op tegen Kanker de nadruk op onderzoeksprojecten die als doel hebben  de levenskwaliteit van kankerpatiënten te verbeteren door de neveneffecten van behandeling te verminderen. Zo zijn bijvoorbeeld de overlevingscijfers bij patiënten met hoofd- en halskanker aanzienlijk gestegen. De behandeling bestaat uit bestraling vaak in combinatie met chirurgie en/of chemotherapie maar deze heeft ook levenslange invaliderende neveneffecten (verwijdering strottenhoofd, verlies stem, problemen met slikken, eten, drinken, spreken).

De VLK steunt onderzoek dat nagaat of met een minder agressieve behandeling niet dezelfde resultaten kunnen worden behaald (dus zonder dat dit ten koste gaat van de overlevingskansen van de patiënt). 

Ook steunt de VLK het onderzoek naar nieuwe biomerkers, dat zijn nieuwe testen die kunnen voorspellen bij welke patiënten een chemobehandeling zal aanslaan of niet, of deze veel of weinig neveneffecten zal hebben. Dergelijk onderzoek maakt een behandeling op maat van de patiënt mogelijk; het vermijdt nutteloze behandelingen die de gemeenschap veel geld kosten en voor de patiënten toxisch en nodeloos belastend zijn.

Wie een steentje wil bijdragen door azalea’s aan te bieden tijdens de donderdagse markt van 15 september of aan de supermarkt op 16 en 17 september, kan contact opnemen met de coördinator van onze gemeente:

Lea Debrouwer, Lindaal 118 te 3090 Overijse, tel 0472/84 13 78,

e-mail: lea.debrouwer@pandora.be.

 


Organisatie: Markant Overijse
http://www.markantvzw.be/overijse/index.jsp
Locatie: Markt en Delhaize
/
3090 Overijse
Datum: donderdag 15/09/2011
Aanvangsuur: 9u00 tot 12u00

Prijs:
Contact Info: 
Naam: Lea Debrouwer
Adres: /, 3090 Overijse
Email: Lea.debrouwer@telenet.be
Telefoon: 0472/84 13 78

In de kijker

Jaarprogramma 2014 - 2015

Activiteiten

donderdag 11 september
Interieuradvies met Marie Masureel
donderdag 18 september
Azalea verkoop voor "Kom op tegen kanker"
woensdag 15 oktober
Rondleiding bij VZW Voedselhulp Overijse

Word lid

6 redenen om lid te worden van markant of artemis.

Partners

 

logos-struct-sponsors