Ja of Nee-Café

Onderneemster worden in Brussel?

Droom je ervan, ben je al de eerste stappen aan het zetten of wil je inspiratie opdoen? Mis dan het gratis Ja of Nee-Café niet. Ervaren Brusselse onderneemsters vertellen tijdens een panelgesprek over hun ervaringen als onderneemster. Nadien kan je in kleine groepjes al je vragen aan hen stellen en netwerken. Misschien sla jij daarna de weg naar het zelfstandig ondernemerschap in?

Bekijk de foto's van het eerste Ja of Nee-Café op 12 mei met Mireille Misseghers, Rachida Aziz, Kristien Vermoesen en Anke De Boeck hier.

Bekijk de foto's van het laatste Ja of Nee-café op 20 oktober hier.

Programma 20 oktober

  • 18u45: Onthaal
  • 19u00: Welkomstwoord door Markant vzw
  • 19u15: Inspirerend panelgesprek met ervaren Brusselse onderneemsters
  • 20u10: Pauze
  • 20u40: Meet & Greet met de onderneemsters
  • 21u30: Netwerkdrink ingeleid door Brussels Staatssecretaris voor Gelijke Kansen, Bianca Debaets

Panel

Fadia Farhat is geboren in 1977 in Brussel. Ze is zaakvoerster van Facar Export, een internationaal bedrijf gespecialiseerd in import en export van nieuwe, tweedehands wagens en maritiem transport. Zelfs in een mannenwereld maakt zij, als vrouw, een verschil.

Dorothée Vanbraekel startte enkele jaren geleden Fork Freitag & Food op in hartje Brussel. Ze zette haar zaak afgelopen zomer stop. De oprichting van haar zaak was een grote carrièreswitch aangezien ze voordien 13 jaar in de luchtvaartsector werkte als ingenieur en pilote. De technische background en de vele reizen die ze maakte hebben haar geholpen bij de uitbouw van haar zaak. Haar fulltime job als onderneemster combineerde ze met de opvoeding van haar 2 tieners.  

Kristien Viaene is oprichtster en gedelegeerd bestuurder van NOA real estate. NOA is actief in Brussels vastgoed, voornamelijk vastgoedbemiddeling (verhuur en verkoop) en vastgoedbeheer. Verder wordt ook advies gegeven aan promotoren en investeerders.  Kristien is geboren in een houthandel, de passie voor vastgoed zat er meteen in. Tijdens haar opleiding tot juriste kwam snel het besef dat een carrière in de juridische sector haar niet gelukkig zou maken. Na een 4-tal jaren te hebben gewerkt in de banksector, een zeer leerrijke ervaring, kwam de switch naar residentieel vastgoed. Een bijkomende opleiding, een stage en een eerste ervaring binnen de vastgoedwereld  later, werd NOA in 2004 opgericht. Er was niet meteen nood aan een nieuwe speler op die markt. Toch zag Kristien mogelijkheden dankzij het bieden van een meertalige service, een goede kennis van de Brusselse markt, het bieden van professioneel advies en het creëren van een vertrouwensrelatie met haar klanten.

Fenna Zamouri richtte zeven jaar geleden haar grafisch communicatiebureau in Brussel op. Ze studeerde af met een master in Graphic Design aan Sint-Lukas Brussel / Luca School of Arts en specialiseerde zich aan Plantin Instituut voor Typografie in typedesign. Haar bedrijf focust zich vooral op corporate, book & editorial design. Als Brusselse heeft ze reeds tal van projecten ontworpen rond cross-cultural design. In Dubai ontwikkelde ze een eigen Arabisch digitaal lettertype in samenwerking met tal van gerenommeerde Arabische letterontwerpers.

Moderator

Yasmina El Messaoudi

Markant Artemis UNIZO Zenitor Brussel Be Equal - Gelijke kansen