Isabelle Ulenaers - Meest beloftevolle onderneemster van 2018

 

Hoe ben je als onderneemster gestart?

Ik heb altijd wel geweten dat ik graag zelf een eigen zaak zou opstarten. Tijdens mijn doctoraat interviewde ik vaak CEO’s en de ondernemersdrive en goesting van die mensen werkte echt inspirerend. Ondertussen was ik net mama geworden. Mijn dochtertje bleek eczeem te hebben en ik vond niet meteen een geschikt product voor haar babyvelletje. Via mijn doctoraat had ik toegang tot verschillende studies en ben ik research beginnen doen naar natuurlijke ingrediënten. Ik ontdekte dan 5 ingrediënten die erg goed zijn voor de huid. Ik ging op zoek naar een product dat die 5 ingrediënten bevatte, maar vond er helaas geen. Ik heb dan in samenwerking met het labo een formule gemaakt op basis van deze ingrediënten.

De grootste zoektocht deed ik naar potjes om het product in te verpakken. Ik vond een fabrikant die een kleine productie wou opstarten en zo is de bal aan het rollen gegaan.

Welke waarden draagt SELF hoog in het vaandel?

SELF is helemaal vegan. Het hele proces is in samenspraak met de natuur en de mens, en zo ecologisch mogelijk. De service naar mijn klanten toe is voor mij enorm belangrijk, en ik sta altijd open voor vragen en opmerkingen. Ik ben ook altijd erg transparant naar mijn klanten toe. Voor mij zijn kleine attenties heel belangrijk: ik stuur om de twee weken een bloemetje naar een willekeurige klant als verrassing. SELF staat voor zelfzorg: vrouwen motiveren om stil te staan bij zichzelf.

Wat wil je de komende jaren realiseren met SELF? Wat zijn de ambities?

SELF moet een gevestigde waarde worden in België en de buurlanden. Zonder aan kwaliteit in te boeten, het moet een authentiek product blijven.

Wat is jouw motto als onderneemster?

  • Ik heb een paar motto’s die me al verder hebben geholpen:
  • Gewoon beginnen, stap voor stap … hoe klein de stapjes ook zijn
  • Er is voor alles een oplossing
  • De wereld is groot