Jessica Van Humbeeck

 

Wat was voor jou de trigger om een eigen onderneming op te starten?

Ik ben altijd ondernemend geweest. Op de hogeschool werd al gezegd dat ik ondernemer zou kunnen worden. Toch wou ik eerst wat werkervaring opdoen in de privé-sector, wat ik gedurende 10 jaar deed. Tot ik 5 jaar geleden op zoek moest naar pure thee, vanuit een allergie voor synthetische additieven. Ik begon thuis te experimenteren met thee en volgde verschillende cursussen theesommelier. De thee-microbe had me gebeten en ik startte een kleine webshop en gaf mijn eerste theedegustaties. Een jaar later startte de pop-up winkel in Aarschot en ondertussen hebben we 2 vestigingen, verschillende verkooppunten, heb ik een theeboek geschreven én een sterk merk in de wereld gezet. Sinds 24 december zie je me op EclipsTV in mijn eigen tv-programma: Thee met een Verhaal.

Hoe ziet een perfecte werkdag er voor jou uit?

Tijdens een ideale werkdag geef ik zelf workshops en blend ik thee of schrijf ik over thee. Met blenden bedoel ik zelf mengelingen van thee maken. Momenteel zijn er 120 theemengelingen, waarvan 30 uit eigen huis. De overige theeën zijn zelfs geïmporteerd met de grootste zorg.

Wat zijn de plannen in de nabije toekomst?

Graag openen we op andere locaties nog een winkel, daarvoor werken we momenteel een franchiseconcept uit. In 2019 openen we een officiële afdeling van de British School of Etiquette in de Benelux. In 2019 bestaan we 5 jaar, en dat zal ook uitgebreid gevierd worden door verdere merkbeleving uit te werken en voor te stellen.

Wat is voor jou het grootste voordeel aan ondernemen?

Dat ik mijn eigen baas kan zijn. Ik ben als persoon enorm gegroeid sinds ik ondernemer ben geworden, in de positieve zin. Ik kan nu effectief een verschil maken, zowel voor mezelf als voor de maatschappij.

Wat is voor jou de keerzijde van het ondernemerschap?

Soms mis ik wel een klankbord, vooral bij strategische beslissingen. Het ondernemerschap kan eenzaam zijn.