Marie Claessens

 

Hoe ben je op het idee gekomen om een eigen onderneming op te starten?

Tijdens mijn opleiding digitale marketing en communicatie, kreeg ik de opdracht een blog te starten. Hiermee wou ik een persoonlijk verhaal brengen. Aangezien ik sinds mijn 18de intolerant ben aan alcohol, startte ik The mocktailclub. Een blog met mocktailreceptjes als feestelijk alternatief voor alcoholische dranken. Al snel vroegen vriendinnen me om op huwelijksfeesten en babyborrels de mocktails te serveren. Hiervan deelde ik wat foto’s op social media en zo ging de bal aan het rollen. Na mijn bachelor-opleiding ben ik nog een jaartje grafische vormgeving gaan studeren  in avondschool en combineerde ik dit met The mocktailclub in bijberoep. Ik voelde toen al dat er potentieel inzat. Na mijn studies ben ik er dan voluit voor gegaan in hoofdberoep.

Waarin onderscheiden jullie mocktails zich van andere, non-alcoholische dranken?

De mocktails bestaan enkel uit verse ingrediënten: geen bewaarmiddelen, artificiële smaken, kleurstoffen en geraffineerde suikers. Ik sta er op om enkel verse kruiden en fruit te gebruiken en het geheel zeker niet te zoet te maken. De bedoeling is dat onze mocktails matchen met hartige hapjes en gerechten. Ik wil met The mocktailclub non-alcoholische dranken in een feestelijk en origineel jasje steken.

Wat wil je de komende jaren realiseren met The mocktailclub? Wat zijn je ambities?

Momenteel verdelen we onze mocktails op 3 manieren:

  • Het serveren van mocktails op evenementen. We hebben een mobiele bar voor binnen en eentje voor buiten. Onze bar is een leuke eyecatcher waarmee we verse mocktails serveren.
  • Het leveren van mocktails aan horeca. Dit doen we door ready to serve flessen en boxen te verkopen aan horecazaken. Zij voegen dan enkel nog het ijs en de garnituur toe. Zo kunnen ze - zonder er zelf veel tijd aan te besteden - een kwalitatieve mocktail serveren.
  • Het verkopen van mocktails aan particulieren. Dit kan zowel via onze webshop als via enkele delicatessenzaken waarmee we samenwerken.

Momenteel wordt alles geproduceerd in ons eigen atelier. In de toekomst zou ik graag met een gelijkgestemde producent samenwerken. Op die manier zouden we veel meer horecazaken van onze mocktails kunnen voorzien en onze afzetmarkt vergroten. We streven ernaar om in de toekomst dé favoriete non-alcoholische aperitief te worden.